Monday, March 25, 2019

yıl içi ödevi I

Response Paper I
1. Ders programında yer alan full academic (cheezy ya da yarı akademik olmayan) makalelerden birini seçin. (sizin sunmadığınız) (okumalar klasöründe yer alan CHSY kodlu olmayan tüm makalelerden birini seçebilirsiniz)
2. Ders programda yer almayan ve ilginizi çeken herhangi bir full akademik makale bulun (uluslararası, ingilizce). (makale yerine ilk makale (madde 1) ile ilişkilendirebileceğinizi düşündüğünüz bir film de seçebilirsiniz). 
3. Bu iki makale üzerine, dilerseniz (tercihen) başka makalelere de referans vererek, bir response paper yazın.
4. Yazdığınız a) response paper'i ve b) seçtiğiniz ekstra makaleyi (madde 2) pdf olarak şu FORMA yükleyin (form pdf dışında bir format kabul etmeyecek). 

Notlar:
1. deadline: 15 Nisan Pazartesi 23:59
2. kelime sınırı 750-1000 arası. 
3. metni iki yana yaslayın. 
4. en altta kaynakça olsun, burada üzerine response yazdığınız kaynakları bold yapın. 
5. dosya isimlendirmesini şu şekilde yapın. 
response paper: AdınızSoyadınız.pdf, örnek: tolgaislam.pdf
seçtiğiniz okumalar klasöründe olmayan  makale (yukarda madde 2):            SizinAdınızSoyadınız_YazarsoyadıYıl_makalebaşlığı 
örnek: tolgaislam_Hubbard2008_Regulating the social impacts of studentification A Loughborough case study-.pdf
6. plagiarism'e karşı sıfır tolerans politikası var. yani plagiarism'e rastlarsam geri kalanını okumadan not veririm (sıfır). ek komplikasyonlar da olabilir. 
7. response paper yazımı ile ilgili lisans derslerinde ŞÖYLE BİR ŞEY yazmışım: ne kadar uygun doktora dersi için bilmiyorum ama fikir verebilir. temel fikir şu: bu makaleler üzerine kendi öznel yorumlarınızı katarak konuşmanız. önemli bulduğunuz yerleri vurgulamanız, birbirleriyle ve farklı makalelerle, olaylarla ilişkilendirmeniz; derste yaptığımız tartışmaları düşünün.  tek kelime seçme hakkım olsa önceki cümleden ilişkilendirme kelimesini seçerdim. bir kelime daha seçebilsem öznel (yorum) derdim. 
8. ama asıl faydalanabileceğiniz kaynağı ŞURAYA koyuyorum.  Tom Slater'in 2006 yılında yazdığı "The eviction of critical perspectives from gentrification research" makalesi üzerine yazılan 6 response paper var burada (tom slater'in orjinal makalesi ve response'lara verdiği cevapla birlikte). 

1 comment:

  1. Your Blog is very informative and to the factor. keep it up in your big writing.
    Nelum Valley

    ReplyDelete